KiVa Leskist Rik de Pauw

KiVa  Leskist Rik de Pauw

Rik de pauw is een aanvulling op het huidige KiVa-materiaal bedoeld voor de onderbouw (groep 1 t/m 4). Het is een ideeënkist met praktische, enthousiasmerende werkvormen die leerkrachten kunnen inzetten in de les. Het mooie is dat Rik de pauw naadloos aansluit op het huidige onderbouwmateriaal. Bovendien ontstaat er met Rik een doorlopende leerlijn tussen alle groepen.

Wat is Rik de Pauw?
Rik de Pauw is een knuffeldier dat leeft in een huisje in de klas. Iedere week kan er een ander item bij Rik worden geplaatst, bijvoorbeeld schoentjes. Maar dan is er een probleem: Rik kan zijn veters niet strikken! Gelukkig zijn er de leerlingen in de klas die hulp kunnen bieden. Willen zij Rik misschien helpen om zijn veters te strikken? Vervolgens worden er lesvormen aangeboden waarmee de kinderen hun sociale vaardigheden verder ontwikkelen. Verschillende vragen kunnen daarbij aan bod komen: “Hoe kunnen we Rik helpen? En heb jij zelf ook wel eens een probleem? Hoe los je dat op, vraag je dan hulp? En, help jij anderen ook wel eens als zij een probleem hebben?”

Het materiaal van Rik is concreet, tastbaar en makkelijk toepasbaar. Actuele situaties en gebeurtenissen kunnen aan de hand van Rik worden besproken met de leerlingen. Rik sluit aan bij de belevingswereld van de leerlingen en leert hen spelenderwijs sociale vaardigheden aan. Op die manier wordt de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen gestimuleerd en wordt er op een positieve manier gewerkt aan een fijne groep.

Om te kunnen bestellen moet u eerst inloggen KiVa school worden
Vragen? Bel: 09 331 60 50

Specificaties